Exclusivity
Add to my selection
House Nemours
15
  • 250 m2
  • 7  rooms
  • 4  bedrooms
  • land 4 ha

A house designed by architect Jean-Calsat set in 4 wooded hectares in the south of the French department of Seine-et-Marne.
Barely 80 km from the French capital, with direct access via the N7 (Nemours).
Souppes and Nemours are 4 km away; Fontainebleau is about 15 km away.
The A6 motorway is 5 km away and the A77 is 6 km away. Bagneaux train station, 1 km away, has 1-hour links to Paris' Gare-de-Lyon. This house is in a hamlet. It cannot be seen from the road and is reached via a 250 m long communal lane, suitable for cars, ending in front of the gates.
As of the entrance, the communal lane leading to the property becomes a little path crossing it, leaving 3 continuous hectares with the house and another hectare on the other side. This little pathway, unsuitable for cars, is only used by respectful locals on their way to pick wild mushrooms in the woods. The three continuous hectares are completely surrounded by fencing and accessed via double gates. Two and a half hectares of undulating woods neighbour approx. 5,000 m² of lawn, parklands and terraces. The fourth hectare on the other side of the footpath is also surrounded by fencing.
The designer homeThis residence was designed by architect Henri-Calsat who, having moved into it in 1952, was followed by his descendants. Its refined, gracious lines blend in particularly well with the wooded natural surroundings. The sculptural roof is made of composite sheets of asphalt shingle. The facades feature picture windows, the main one of which is more than 10 m wide. All the openings are double-glazed and protected by burglar-proof bars. A gravel courtyard stretches in front of the house with access to the front door and the garage on the garden level, as was the fashion at the time of its construction. There is another entrance on the ground floor and the house can also be accessed via all the picture windows. A rear terrace, with its espaliers, is adorned with ornamental pools.
Ground floor
This level, spanning 250 m², is all on a level. The entrance hall, housing the stairway that leads from the garden level down to the lower floor, provides access to a bright study in use as an artist's studio. This latter constitutes a second entrance as it leads directly out on to the terrace. Then comes a spacious living room, widely illuminated via a 10 m long picture window, with an unobstructed view over the woods. This area is divided into a lounge and a dining room, the separation consisting of four steps. The central fireplace is a work of art, sculpted from sheet metal. The floors are covered with Soupe stone tiles. Behind and adjoining the dining room is a fitted, tiled kitchen, with a small eating area as well as a back kitchen (pantry with cupboards),
A cloakroom and a toilet.
The

reference : 828232 - Le Figaro Properties reference : 14980715

Localisation : 77 Nemours
Get the address
See location of the house